Nieuwsbrief
Digitaal cao-boekje
Veel gestelde vragen
Wat nou, later?

Stichtingen Contractcatering

Welkom op de site van de Stichtingen Contractcatering. Op deze site vindt u een volledig overzicht van onze activiteiten.

Door de Stichtingen worden afspraken uitgevoerd, die in de cao zijn vastgelegd. De Stichtingen worden bestuurd door vertegenwoordigers van de werkgeversvereniging Veneca en door werknemersvertegenwoordigers van FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie.

Veilig werken in de contractcatering tijdens corona

De coronacrisis heeft ons allemaal in de greep. Medewerkers in de contractcatering hebben veel vragen hoe zij de maatregelen van de overheid kunnen toepassen in hun bedrijfsrestaurant. Voor hun gasten, maar ook voor hun eigen veiligheid. De vakbonden FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie en de werkgeversorganisaties Veneca en VOCC hebben een gezamenlijk protocol "Veilig werken in de contractcatering tijdens corona" opgesteld in A3-formaat en A4-formaat.

Hopelijk zijn er in uw organisatie nog steeds bedrijfsrestaurants open. In ieder geval zullen ze weer openen wanneer de overheid de maatregelen kan versoepelen. In die gevallen vragen wij u dit protocol te verspreiden onder uw restaurants, medewerkers, gasten en opdrachtgevers.

Ook is er een algemeen veiligheidsprotocol met richtlijnen beschikbaar. In overleg met de opdrachtgever bespreekt u hoe u op uw locatie invulling kunt geven aan deze richtlijnen. Het protocol biedt ook handvatten voor bijvoorbeeld afspraken met uw leveranciers. Het protocol is tot stand gebracht door een werkgroep met kwaliteitsexperts van verschillende bedrijven, inbreng van vakbonden en deze keer ook met instemming van VNO-NCW. VNO-NCW coördineert samen met het Ministerie van Economische Zaken voor veel sectoren de totstandkoming van protocollen. Daarin kan dan een verwijzing naar het protocol Contractcatering worden opgenomen (bijvoorbeeld kantorenprotocol). Het protocol is beoordeeld door het Ministerie van Economische Zaken en kan worden gezien als een handleiding.

Daarnaast is er nu ook een veiligheidsprotocol met richtlijnen voor onderwijscatering. Ook dit protocol kan gezien worden als handleiding en biedt u handvatten en richtlijnen.

 


Wij nemen deel aan: 

Opleidingen
Lees verder...
Opleidingen in de contractcatering
Voor meer informatie over de opleidingen in de contractcatering kunt u terecht op de website van OCC.
Lees verder...
FAQ Contractcatering
Lees verder...
FAQ Contractcatering
Voor veelgestelde vragen over de Cao Contractcatering klikt u hier.
Lees verder...
FAQ VUT
Lees verder...
Veelgestelde vragen VUT
Voor veelgestelde vragen over de VUT-regeling klikt u hier.
Lees verder...
Stichtingen Contractcatering

Postbus 693 4200 AR Gorinchem