Arbocatalogus en instrumenten

Arbocatalogus 

Tijdens de uitvoering van uw werk komt u situaties tegen die onveilig kunnen zijn. In de arbocatalogus kunt u maatregelen vinden om de risico's op ongelukken tijdens het werk te voorkomen. Het kan zijn dat u in uw bedrijf te maken heeft met gemengde activiteiten, bijvoorbeeld schoonmaak en horeca. Deze branches hebben een eigen arbocatalogus. Rechtsboven vindt u de links naar deze catalogi. 

9 recepten voor Lekker Werken

Het receptenboek geeft inzicht in welke kleine maatregelen cateringbedrijven zelf kunnen toepassen. Met kleine inspanningen kunt u groot resultaat behalen. Voordeel van dit receptenboek is dat het makkelijk is te gebruiken. Er is een lijst met ingrediënten, een basisrecept voor ondernemerschap en acht succesrecepten.

De focus van het receptenboek ligt op het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Onmisbaar hierbij is bijvoorbeeld dat medewerkers hun eigen takenpakket kunnen afbakenen en dat ze tegelijkertijd multi-inzetbaar zijn op verschillende functies binnen het bedrijf. Ook het belonen van resultaten behoort tot het bevorderen van ondernemerschap. Dat kan al door het geven van een complimentje of het verkiezen van een medewerker van de maand.

Handboek Preventiemedewerker

De preventiemedewerker besteedt binnen het bedrijf aandacht aan veiligheid en gezondheid bij de dagelijkse werkzaamheden. De Handreiking Preventiemedewerker is een hulpmiddel om de preventietaken binnen het bedrijf te organiseren.

TNO heeft een quickscan ontwikkeld om te bepalen welke taken horen bij de zorg voor gezond en veilig werken en hoeveel tijd daarvoor nodig is.